Kolbasa və sosislərin 1001 dərdi - VIDEO
“Sab”, “1000 bərəkət halal nemət”, “Sevimli Dad”, “Payım”, “Ovçular”, “Rosko”, “Ovqat”, “Cənnət” və digər adlar altında hazırlanıb satışa çıxarılan kolbosalar və sosislər bir çox hallarda insan orqanizminə zərərli təsirlər göstərir.
Bunun səbəbi kolbasa sexlərində antisanitar şəraitdə mənşəyi bilinməyən ət məhsullarının kağız-selliloz məmulatları ilə qarışdırılıb kolbasa və sosislər istehsal edilməsi ilə bağlıdır.
Bundan başqa, xarici ölkələrdən, xüsusilə, Ukraynadan və Hindistandan gətirilən keyfiyyətsiz qarışıq ət məhsulları kolbasa sexlərində daha çox istifadə olunur.
Təsadüfi deyildir ki, kolbasa sexlərinə verilən at və eşşək ətlərindən hazırlanan məmulatların mal əti kimi istehlakçılara satılmasının qarşısının allınmasından ötrü Qida Təhlükəsizli Agentliyi tərəfindən dəfələrlə karantin qoyulmuşdur.
Keçirilmiş baytarlıq-sanitariya ekspertizaları çərçivəsində həmin ət məhsullarında buruselliyoz, xilamidioz, pasteriloz və quduzluq törədən elementlər aşkarlanmışdır.
Ölmüş mal-qara və müxtəlif quş ətlərindən də kolbasa sexlərində istifadə edilməsi barədə məlumatlar vardır.
Yuxarıda göstərdiyimiz hallara görə insanların sağlamlığı üçün təhlükə mənbələrindən biri olan kolbasa və sosislər zaman-zaman ziyanlı təsirini göstərir.
Keyfiyyətsiz kolbasa məhsullarının və sosislərin istehsalına və istehlak bazarına çıxarılmasına aidiyyatı dövlət qurumları niyə ciddi münasibət göstərmirlər?!
-
Abşeron Rayon İcra Hakimiyyəti başçısı yanında Şura İclası keçirilib - FOTOLAR
...
-
Şənbə gününə 32° isti gözlənilir
...
-
İki qardaş xalqın münasibətləri yüksək səviyyədədir
...
-
Münasibətlərimizin tarixi zəngindir
...
-
İki ölkə arasında dövlətlərarası münasibətlər fəallaşır
...
-
Azərbaycan xalqı Çingiz Aytmatovla fəxr edir
...
-
Davamlı əməkdaşlığın əsas meyarı
...
-
Azərbaycan Qırğız Respublikası ilə münasibətlərə böyük önəm verir
...
-
Azərbaycan ilə Qırğızıstan arasındakı tarixi əlaqələr
...
-
Hər il qarşılıqlı səfərlərin həyata keçirilməsi üzrə yaxşı ənənə formalaşıb
...